Антон Койчев: Подкрепата на ЕНП беше ясно забележима

Следващият парламент у нас вероятно ще е много фрагментиран
Обновена: 9 окт 2020 22:55 | 9 окт 2020 22:55, Веселина Йорданова
14

Ще има ли дясноцентристко управление след следващите парламентарни избори у нас?

"Разчитам резолюцията като неистово желание да бъде нанесен удар на правителството. Някои български евродепутати се позиционираха като идейни и политически наследници на Коминтерна. Не вярвам да се стигне до спиране на евросредства. Европа не ни каза нещо кой знае какво, нищо повече извън предишни доклади от Механизма за проверка", каза председателят на СДС-София и общински съветник д-р Антон Койчев в предаването "Денят ON AIR".

Той отбеляза, че в ЕП не се гласува под строй, но подкрепата на ЕНП за правителството е била "ясно забележима".

"Протестите в България са отразени. Депутатите от ЕНП настояваха да има и други констатации. Малтийската депутатка от ЕНП се опита да внесе някакъв баланс и равновесие. Лепна се едно петно върху България", посочи д-р Койчев.

По думите му има разнобой на мнения между част от представителите на БСП в европарламента и лидера на левицата. Според него "Демократична България" ясно се е позиционирала като ляволиберална.

"Възможно е дясноцентристко управление и то би било полезно за България. Коалицията ГЕРБ-СДС най-вероятно ще се яви в този формат. Следващият парламент вероятно ще е много фрагментиран. Вероятността за дълга политическа криза не е за пренебрегване. Досегашните коалиционни взаимоотношения с ГЕРБ се базират на принципна основа, работи се много добре. Усещането на екипност с всеки изминал ден се засилваше", обясни председателят на СДС-София в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той коментира и ситуацията с разпространението на коронавируса у нас и ръста на заразените.

"От 4 нарастват броя на случаите поне в България, това се очакваше да се случи. Към момента нещата са контролируеми. Здравната ни система ще е под натиск, когато се увеличи броят на пациентите, имащи нужда от апаратна вентилация. Трябва да имаме самодисциплина и доверие в здравните власти. Никой не знае какъв ще бъде размерът на втората вълна и дали здравната система ще издържи", заключи д-р Антон Койчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: СДСенпАнтон Койчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Комунистът-милиционер с пълно шкафче Боко Тиквата е срам за българите !
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като не получиха властта спонсорираното от руския империализъм партийни, се впрегнаха всички сили и средства за вкарване на България в криза, вкарване на раздори и разделение в обществото. Русия винаги ни е подценявала и омаловажавала. 1980г."Как така ще празнувате 1300 България, вие знаете ли че Москва празнува само 800 години от основаването си." Изказване на Московския кмет в дебат с Л.Живкова.
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общо взето всеки с който ББ се е коалирал приключва с политиката, май е ред на ЕНП.
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всякви такива *** и плазмодии трябва да бъдат изметени барабар с европарламента като цяло.Хрантутници на N-тастепен.
4
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТо не е било тяхно гласуване, че да го печелят. Това си беше клеветническа кампания, изцяло от интернационала, срещу България.Който не го разбира това нещо, значи явно не помни 1944г кои и как дойдоха в България, не помни, че премахнаха 8 букви от Азбуката и отцепиха Македония от България. Днес - само потвърждават делата си. Най-голямата гордост за всеки комунист е да предаде Род, Родина и БОГ. Ако пък не може - ОЧЕРНЯ ГИ!!! Това е тяхната идеология. Днес я видяхме в действие.
3
8
 
9
 
! Отговори
мхм преди 3 години
енп доказаха, че хитлер никога не си е тръгвал..
2
3
 
11
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 3 години
С ВАС СМЕ!!!! НО СИ ИЗЧИСТЕТЕ РЕДИЦИТЕ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ!!!!
1
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самият факт, че ЕНП и партньорите им загубиха гласуването в Европарламента, показва, че на доста от европейците им е писнало от статуквото.